Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Axxicom Thuishulp trekt zich terug uit Nijmegen

Axxicom Thuishulp heeft op 23 januari de aanbesteding voor huishoudelijke hulp verloren in negen gemeenten uit de regio Nijmegen. Deze gemeenten vonden het tarief van Axxicom te hoog. Andere thuishulporganisaties gaan daar met ingang van 1 april 2013 aan de slag.
Axxicom Thuishulp trekt zich terug uit Nijmegen

Het gaat om de gemeenten Nijmegen, Beuningen, Druten, Heumen, Groesbeek, Millingen, Mook en Middelaar, Ubbergen en Wijchen. Deze gemeenten garanderen dat de medewerkers van Axxicom Thuishulp en de klanten worden overgenomen door de nieuwe commerciële thuishulporganisaties. Het uitgangspunt hierbij is dat de ouderen in principe hun vaste huishoudelijke hulp behouden. Axxicom zet alles in het werk om de 4.500 ouderen in de regio Nijmegen en de huidige medewerkers op een goede manier te begeleiden naar de nieuwe thuishulporganisatie.

Ervaren werknemers
Axxicom Thuishulp biedt nu nog aan ruim 4.500 ouderen in de regio Nijmegen haar diensten aan. In een persverklaring stelt de leiding van het bedrijf: ‘De prijs die Axxicom heeft voorgelegd bij het Rijk van Nijmegen (de negen gemeenten uit de regio Nijmegen) werd te hoog bevonden. Axxicom hanteert echter een hoger tarief omdat onze medewerkers langer in dienst zijn en dus meer ervaring hebben in de thuishulpdienstverlening. De uurlonen van de medewerkers liggen dan ook hoger dan bij een organisatie die nieuw aantreedt.  Dit is echter niet meegenomen in de weging en de beoordeling van dit gunningtraject.’

Actief op de markt
Axxicom blijft in ruim honderd andere gemeenten actief in de thuishulpdienstverlening en blijft daarmee nog altijd een grote speler op de markt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.