Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bart Bemelmans wordt voorzitter Canisius-Wilhelmina

Mark van Dorresteijn
Bart Bemelmans is per 1 november 2013 de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Hij vervangt Piet-Hein Buiting die deze maand vertrekt omdat hij naar eigen zeggen toe is aan een nieuwe stap in zijn carrière.
Bart Bemelmans wordt voorzitter Canisius-Wilhelmina

Tot het aantreden van Bemelmans neemt Guido van de Ligt alle bestuurstaken op zich.

Ervaring

Van 1998 tot 2004 was Bemelmans naast uroloog ook medisch manager van het OK-bedrijf van het UMC St. Radboud. In die jaren was hij bovendien als consulent-uroloog bij de St. Maartenskliniek betrokken. Maar ook met het CWZ is hij bekend. Bemelmans werkte er van 1993 tot 1995, tijdens zijn specialisatie tot uroloog.
Verder vermeldt zijn CV onder meer bestuurlijke functies in het VUmc te Amsterdam (2005-2008, onder meer vicevoorzitter divisie snijdende specialismen en hoogleraar algemene urologie aan de VU) en de MCA-Gemini Groep (2008-2009, lid raad van bestuur). Vaste onderdelen van zijn portefeuille waren het zorgbeleid, kwaliteit en veiligheid, ict/elektronisch patiëntendossier en de samenwerking met andere partijen in het zorgveld. Daarnaast kent hij ook de bedrijfsmatige kant van het ziekenhuiswezen van haver tot gort. Bemelmans was de afgelopen drie jaar was hij bestuurslid van het St. Jans Gasthuis in Weert.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.