Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Bas Leerink: ‘Domeinoverstijgende samenwerking geeft te veel gedoe’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het is naïef van politici en beleidsmakers om te denken dat zorgbestuurders zich enthousiast gaan inzetten voor domeinoverstijgende samenwerking als die tegen hun organisatiebelang indruist, vindt RVS-lid Bas Leerink. ‘Domeinoverstijgende samenwerking is binnen het huidige zorgstelsel veel te complex en trekt een zware wissel op zorgprofessionals.’
Bas Leerink, consultant zorg bij IG&H.
Bas Leerink, consultant zorg bij IG&H.

Praten over stelselwijziging is een taboe.

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Zorg dan in ieder geval dat mensen over hun zorggegevens kunnen beschikken en kunnen delen met (andere) professionals sectoroverstijgend.

   Net als in MijnPensioenoverzicht en Vooraf Ingevulde Aangifte, dienen ook zorggegevens in de PGO compleet, juist, tijdig en uitwisselbaar in persoonlijk (zorg-)netwerk te zijn. De TUI app is de hele reis van dienst, ookal heeft elke airliner en elk hotel een eigen website.

   Zorgverzekeraars Nederland wil de PGO toegevoegd zien aan de Wegiz! Verplicht daarbij minimaal dezelfde gegevensdiensten in XIS als die voor PGO ook verplicht zijn in contract met VWS.

  2. Lees alle reacties
  3. Duidelijke analyse Bas Leerink. We hebben meer ruimte nodig. Toch zie ik in onze kernregio WSD dat er steeds meer en beter voor het algemeen belang van de zorg gekozen wordt. Overigens is dat vaak op langere termijn ook in het eigen belang van de individuele organisaties. En inderdaad, orden de zorg vanuit de Zorgkantoor regio.

  4. Dank Bas Leerdink, dank RvS. Eindelijk een heldere analyse die laat zien dat het huidige stelsel bij de bestaande uitdagingen in de zorg op een dood spoor zit. @Nieuwe bewindspersonen, nu het regeerakkoord toch wordt herzien, hier ligt de analyse en het spoorboekje voor oplossingen. Dit is jullie kans!!

  5. Juiste analyse van de raad. Het nieuwe zorgbrede akkoord dat VWS dit voorjaar wil entameren biedt een mogelijkheid om afspraken te formuleren zoals de RVS die adviseert. Overigens zijn er regio’s die domeinoverstijgende afspraken maken binnen een nieuwe regionale governance-structuur. Dit biedt de mogelijkheid om tot integrale afspraken in de regio te komen zonder afhankelijkheid van individuele inzet van wethouders of bestuurders. Zodoende kunnen dan ook burgers in de regio betrokken raken bij lastige afwegingen. In de regio gebeurt het !

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.