Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Behandeling voor hersenletsel wint innovatieprijs

Redacteur Zorgvisie
Hersenz, een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, heeft de Herman Wijffels Innovatieprijs van dit jaar gewonnen. De behandeling richt zich niet alleen op lichamelijk herstel, maar ook op geestelijke vooruitgang.
Hersenz-400-Fotolia.jpg
Foto: Fotolia

De jury selecteerde Hersenz omdat het een sociale innovatie is. ‘De reguliere zorg richt zich vooral op lichamelijk herstel van patiënten met niet-aangeboren hersenletsel. Om mensen in hun kracht te zetten, is meer nodig. De multidisciplinaire aanpak van Hersenz blijkt uniek en effectief. Een mooi voorbeeld van investeren in vitaliteit’, zegt de jury over het programma.

Behandeling Hersenz
De behandeling van Hersenz bestaat uit verschillende bouwstenen: emoties en gedrag, in beweging, energie, denken en doen en thuis. De meeste patiënten krijgen een jaar lang eens per week een groepsbehandeling waarin ze bespreken wat er voor hen is veranderd door het hersenletsel, schrijft Hersenz op de website. Daardoor leren ze omgaan met de gevolgen van het letsel en kunnen ze het beter hanteren.

Reactie VGN
De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is trots op de winnaar van de prijs. ‘Hersenz is een prachtig voorbeeld hoe dankzij goede samenwerking de zorg voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel effectief is verbeterd’, zegt directeur Frank Bluiminck. ‘De twaalf gehandicaptenzorgorganisaties hebben hierbij echt het belang van de cliënt voorop gezet. Dat deze innovatieve samenwerking met deze prijs wordt beloond, vind ik dan ook meer dan terecht.’

Gehandicaptenzorg
In het dossier gehandicaptenzorg staat al het nieuws uit de gehandicaptenzorg, van cao’s tot updates over zorginstellingen.Lees hier over bezuinigingen op de langdurige zorg, bestuurswisselingen binnen gehandicaptenzorginstellingen en al het andere nieuws dat gerelateerd is aan de sector.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.