Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Beijers haalt uit naar raad van toezicht

Mark van Dorresteijn
Voormalig bestuursvoorzitter Ruud Beijers van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen is zeer kritisch over de werkwijze van de raad van toezicht bij zijn ontslag. Hij acht het veelzeggend dat een ingestelde vertrouwenscommissie tot de conclusie komt dat het de raad niet lukte om een gesprek met hem aan te gaan.
Beijers haalt uit naar raad van toezicht

“Daarmee diskwalificeert men de raad. Zo’n raad is eigenlijk geen partij voor mij. Ik praat die Oosterman zo onder de tafel.” Hij uit zijn kritiek in een interview dat vandaag verschijnt in Zorgvisie magazine. Het is de eerste keer dat hij opening van zaken geeft na zijn gedwongen vertrek eind vorig jaar. In Zorgvisie blikt hij terug op de gang van zaken die begon met een rechtszaak tegen zijn ex-partner. Die is inmiddels in hoger beroep vrijgesproken. Beijers is, drieënhalf jaar na de tenlastelegging, nog altijd in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie of de rechtszaak tegen hem wordt doorgezet.

‘Onvoldoende kracht’

De vertrouwenscommissie, die eenzijdig door de raad was ingesteld nadat een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst met Beijers was afgewezen, concludeerde vorig jaar dat de raad van toezicht van De Tjongerschans “onvoldoende toezichthoudende kracht” heeft getoond. Beijers werd ontslagen, maar de raad van toezicht bleef grotendeels aan hoewel de vertrouwenscommissie vond dat de raad op korte termijn moest terugtreden. Wel is de voorzitter van de raad, burgemeester Harry Oosterman van de gemeente Ooststellingwerf, op 1 augustus opgestapt. In een desgevraagd commentaar laat de raad van toezicht weten dat commentaar “niet in het belang van het ziekenhuis” wordt geacht. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Zorgvisie magazine, september 2011

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. afgelopen zaterdag stond in de Leeuwarder Courant dat de personeelsman 6.418,– per maand kreeg en nu een dik bedrag aan afkoopsom. Schandalige graaier, deze personeelsman. Eerst ruzie maken met een prima kerel als Jaap Westbroek, dan zich heel laf ziekmelden en ondertussen een vermogen opstrijken. Een simpel personeelsmannetje hoort maximaal 4.000 te verdienen bruto, 6.400 is te gek voor woorden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.