Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bekendmaking Beste Werkgevers in de zorg

Betty van Wijngaarden
Betty van Wijngaarden is ruim 20 jaar werkzaam als zelfstandig journalist en tekstschrijver, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Zij is tevens actief als zzp-coach.
Vijf zorgorganisaties hebben vandaag de “Beste Werkgevers Award” ontvangen. De winnaars zijn gekozen op basis van de waardering van hun eigen medewerkers. Buurtzorg sleepte deze keer geen Award binnen, maar presteert wel nog altijd boven het branchegemiddelde.
Foto: AdobeStock

De vijf zorgorganisaties die zichzelf een jaar lang “Beste Werkgever 2017-2018” mogen noemen, zijn vandaag bekend gemaakt door Effectory, expert in medewerkersfeedback. De Frankelandgroep mag zich dit jaar wederom verheugen over haar erkenning als Beste Werkgever in de categorie VVT. Ook Stichting SIG (gehandicaptenzorg), Geriant (ggz), Deventer ziekenhuis en Bevolkingsonderzoek Zuid (zorg overig) zijn uitgeroepen tot “Beste Werkgevers 2017-2018” in de zorgbranche.

Positieve zorg

De vijf zorgwinnaars blinken onder andere uit in betrokkenheid en bevlogenheid. Zo is de betrokkenheid van hun medewerkers met een 8,3 veel groter dan het gemiddelde van 7,0 in de zorgbranche. Ook ligt de bevlogenheid van hun medewerkers met een score van 7,9 hoger dan het branchegemiddelde van 7,3. Bevlogenheid onder medewerkers heeft concrete positieve gevolgen, zoals een hogere arbeidsproductiviteit, meer loyaliteit en een lager ziekteverzuim.

Nu ook een keurmerk

Dit jaar kregen alle deelnemende organisaties die in medewerkerswaardering bóven het branchegemiddelde scoren voor het eerst een “Beste Werkgevers Keurmerk”. Aan dit keurmerk zijn een tot drie sterren toegevoegd, afhankelijk of een organisatie een beetje tot heel veel boven het gemiddelde scoort. Dit keurmerk mogen zij een jaar lang gebruiken in hun arbeidsmarktcommunicatie om duidelijk te maken dat zij volgens hun medewerkers een aantrekkelijke werkgever zijn.

Top-3 voor Buurtzorg

Buurtzorg is dit jaar niet uitgeroepen tot Beste Werkgever, na meerdere jaren achter elkaar de felbegeerde titel in de wacht te hebben gesleept. De organisatie moest genoegen nemen met een top-3 nominatie in de categorie VVT. Buurtzorg heeft overigens wel een keurmerk met drie sterren ontvangen, wat betekent dat ze met haar medewerkerstevredenheid nog altijd ruim boven het gemiddelde zit.

Bijna vijfhonderd deelnemers

Voor het Beste Werkgeversonderzoek beoordeelden 636.978 medewerkers hun werkgever. In de branches Profit, Non-profit en Zorg zijn 19 van de in totaal 499 organisaties beloond met een “Beste Werkgevers Award”. Van álle deelnemende organisaties hebben 245 een keurmerk ontvangen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.