Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Beloningssysteem voor gehandicapte werknemer beter dan quotum’

De vereniging van managers van sociale diensten, Divosa, wil een beloningssysteem invoeren voor werkgevers die gehandicapten aannemen. Dat in plaats van een gehandicaptenquotum voor werkgevers. Dat schrijft het Financieele Dagblad vandaag.
‘Beloningssysteem voor gehandicapte werknemer beter dan quotum’
Foto: ANP - Roos Koole

Het kabinet wil een quotum opleggen aan werkgevers voor het aandeel werknemers met een handicap dat ze in dienst moeten hebben. Volgens Divosa en netwerkclub Vernieuwing Bouw is het instellen van een quotum voor gehandicapten op de werkvloer geen oplossing en zal het belonen van werkgevers beter werken. Dat zou kunnen met een soort van prestatieladder. ‘Met een financiële prikkel worden bedrijven beloond om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen’, zegt voorzitter René Paas van Divosa in het FD. ‘Als een bedrijf iemand uit de bijstand aan het werk helpt, levert dat de samenleving zo veel op dat het bedrijf daarvoor beloond moet kunnen worden, bijvoorbeeld via een gunstiger fiscaal tarief.’ Arend van Wijngaarden van CNV Vakmensen is geen voorstander van het plan van Divosa, zo blijkt uit het artikel. ‘Met de hoge werkloosheid is zo’n ladder niet een onderwerp dat veel gehoor krijgt.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.