Beperking winstuitkering zet rem op innovatie

De mogelijkheid om winst uit te keren in de zorg wordt niet verruimd, zo liet het ministerie van VWS deze week weten. Dat zou wel eens een rem kunnen zetten op innovatie en ‘zorg op de juiste plek’ in de weg kunnen staan. Dat blijkt uit een analyse van SiRM en Finance Ideas, gemaakt in opdracht van het ministerie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Winstuitkering
Foto: gukodo/Fotolia

De voor- en nadelen van winstuitkering in de zorg staan beschreven in een praktijk- en effectanalyse, die SiRM en Finance Ideas opstelden in opdracht van VWS. Mede op basis van dit rapport besloot het ministerie om de mogelijkheden om dividend uit te keren niet te verruimen. Dit terwijl het rapport daar wel aanleiding toe geeft. Een belangrijk voordeel van winstuitkering is dat ondernemers nieuwe zorgaanbieders starten en bestaande zorgaanbieders ook buiten banken om aan geld kunnen komen om te investeren. Dit laatste is vooral belangrijk voor investeringen in niet-fysieke activa, zoals protocollen, IT-systemen en algoritmes. Die zijn niet goed

0
408

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.