Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Bereikbaarheid belangrijkste factor bij keuze ziekenhuis

Bereikbaarheid van een ziekenhuislocatie speelt de grootste rol bij de keuze van consumenten voor een bepaald ziekenhuis. Dit blijkt uit de resultaten van de GfK ZiekenhuisMonitor die Intomart GfK in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit heeft ontwikkeld.
Bereikbaarheid belangrijkste factor bij keuze ziekenhuis

De vragen uit de monitor zijn voorgelegd aan meer dan 70.000 consumenten. Driekwart van de ondervraagden geeft aan dat de bereikbaarheid van het ziekenhuis de grootste rol speelt bij de keuze. Hieronder valt zowel een goede bereikbaarheid met de auto als met het openbaar vervoer, als ook een goede parkeergelegenheid bij het ziekenhuis. Dit geldt voor alle leeftijdscategorieën. Wel geven ouderen in vergelijking met jongeren vaker aan dat ze bereikbaarheid belangrijk vinden.

Kwaliteit

Perceptie van zowel ‘de kwaliteit van de zorg’ en ‘de vriendelijkheid van het personeel’ zijn ook van belang bij de keuze van het voorkeursziekenhuis, maar met 65% en respectievelijk 63% wordt dit duidelijk minder vaak genoemd.

Antonius Ziekenhuis het beste

Aan alle respondenten die een eerste voorkeursziekenhuis hebben aangegeven, is ook gevraagd naar de mate waarin men dat centrum aan familie of vrienden zou aanbevelen. Wanneer alle ziekenhuislocaties met deze relatieve maatstaf onderling worden vergeleken, dan blijken er grote verschillen te bestaan. De top 3 centra die relatief het hoogst scoren in de mate van aanbevelen zijn achtereenvolgens het Antonius Ziekenhuis Sneek-Emmeloord, het St Antonius locatie Nieuwegein en het Sint Anna Ziekenhuis (Geldrop / Eindhoven). (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP Lex van Lieshout)

Lees meer:

Antonius Ziekenhuis sluit afdelingen om VRE-bacterie

Martini Ziekenhuis garandeert bereikbaarheid tijdens crises

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Slechts 3% van de kankerpatienten is NIET bereid te reizen als de kwaliteit van de zorg in een ander ziekenhuis beter is. Blijkt uit onderzoek patientenorganisaties. Betrouwbare kwaliteitsinformatie essentieel, voor patienten, hun naasten en huisartsen. Patientenwijzers NFK waardevolle instrumenten! NFK bouwt door aan transparantie kwaliteit kankerzorg, in afstemming met alle relevante beroepsverenigingen.
    http://www.nfk.nl/kanker_wat_doe_jij/Patientenwijzers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.