Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bernhoven compleet live met epd van NEXUS

Op alle klinische afdelingen van ziekenhuis Bernhoven in Oss-Uden-Veghel is vorige week het NEXUS/EPD uitgerold. Het ziekenhuis maakt al sinds de intrek in de nieuwbouw in 2013 gebruik van het NEXUS/EPD op de polikliniek. Nu werken alle dokters en verpleegkundigen volledig digitaal.
beeldschermfotolia400fotolia.jpg

De ambitie van Bernhoven is om de bestaande zorgprocessen en werkprocedures binnen multidisciplinaire teams te evalueren, te verbeteren en digitaal vast te leggen. Hierbij is het noodzakelijk rekening te houden met de geldende standaarden. Bernhoven heeft dan ook de wens het hoogste niveau van het Electronic Medical Record Adoption Model (EMRAM) te behalen. Op dit hoogste niveau is sprake van een volledig papierloze medische omgeving. De livegang van het NEXUS / EPD op de kliniek is een belangrijke stap in de richting van deze ambitie.

NEXUS
De livegang was zorgvuldig door Bernhoven en NEXUS voorbereid. Naast de inrichting van de systemen, is ook veel aandacht besteed aan de inrichting van de werkprocessen. Met name de veranderingen voor de verpleegafdelingen, zoals het proces rond visitelopen, waren behoorlijk. NEXUS heeft daarom voorafgaand aan de livegang honderden eindgebruikers/verpleegkundigen opgeleid, om zo een zo breed mogelijk draagvlak te creëren.

Livegang
Jan-Eric Slot, directeur ICT Bernhoven: ‘Een geweldige stap voorwaarts, we zijn erg blij dat we nu volledig digitaal zijn. Zo bieden wij samen eigentijds de allerbeste zorg aan onze patiënten.’ Mary van der Torre, projectmanager NEXUS Nederland: ‘Dit was één van de best verlopen livegangen van NEXUS. Heel blij zijn we met de communicatie tussen alle deelnemers. Nieuw was de WhatsApp-groep, waardoor projectteam en keyusers goed werden geïnformeerd.’

Dossier EPD/ Zis
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.