Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bernt Schneiders toezichthouder Spaarne Gasthuis

Bernt Schneiders treedt met ingang van 1 oktober 2016 toe tot de raad van toezicht van het Spaarne Gasthuis. Schneiders was van 2006 tot juli 2016 burgemeester van de gemeente Haarlem en tijdelijk waarnemend burgemeester voor de gemeente Bloemendaal. In die hoedanigheid was hij onder meer voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en voorzitter Veiligheidsregio Kennemerland.
boardroomfotlia400.jpg
Foto: Fotolia400

In de zomer van 2016 maakte de heer Schneiders de overstap naar het VSBfonds waar hij nu directeur is. Naast zijn toezichthoudende functie in het Spaarne Gasthuis is hij voorzitter van de raad van toezicht bij Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN). Hij vindt het ‘enorm inspirerend en uitdagend om nu in de complexe wereld van het ziekenhuis mee te gaan doen.’

Toezicht
De raad van toezicht en raad van bestuur zijn verheugd met de benoeming van Schneiders. ‘Zijn ruime bestuurlijke en toezichthoudende ervaring en kennis van de regionale netwerken zijn waardevol voor het ziekenhuis.’ Schneiders volgt J. Pop op, die per 28 september aftreedt vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn. De Pop heeft zich in de raad van toezicht in het bijzonder ingezet voor de commissie Kwaliteit. Hiervoor is het ziekenhuis hem zeer erkentelijk.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.