Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bert van der Hoek bestuursvoorzitter De Friesland

Mark van Dorresteijn
Bert van der Hoek wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar. Hij volgt daarmee Diana Monissen op die bestuursvoorzitter is geworden bij het Prinses Máxima Centrum.
Foto: Trimbos Instituut

De nieuwe bestuursvoorzitter start bij De Friesland Zorgverzekeraar op 1 oktober. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank. Op dit moment is Van der Hoek nog bestuursvoorzitter van Lentis.

Van der Hoek

Van der Hoek: ‘Ik heb de afgelopen tien jaar met heel veel plezier bij Lentis gewerkt. Toch vind ik het tijd een nieuwe uitdaging aan te gaan. Toen ik werd benaderd voor deze functie had ik gelijk interesse. De Friesland heeft een pakkende visie. Ze hebben de ambitie om samen met de klant goede zorg maar ook kwaliteit van leven te garanderen. En ze zien zorgaanbieders als partners. Dat spreekt mij zeer aan. Duurzame toegang tot goede zorg. Daar wil ik de komende tijd bij De Friesland voor gaan.’

Reactie toezicht en bestuur

Jan Ploeg, voorzitter van de raad van commissarissen van De Friesland: ‘Bert heeft ruime ervaring binnen zorgverzekeringsbedrijven en onderhoudt een groot netwerk binnen en buiten de zorg in Noord Nederland. Met zijn sterke visie op de markt is hij de perfecte kandidaat om naast Steven Hofenk de raad van bestuur van De Friesland te completeren.’ Steven Hofenk: ‘Ik had meteen een klik in de gesprekken die ik met Bert heb gehad. Hij heeft een brede ervaring, als bestuurder maar ook vanuit de zorginhoudelijke kant en de GGZ. Ook is het natuurlijk bijzonder dat Bert een geboren Fries is. Ik zie er naar uit om samen met hem de ambities van De Friesland te realiseren.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.