Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Beschuldiging upcoding is onterecht’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Zorgaccent mag niet meer zelf indiceren. Zorgbestuurder Irma Harmelink verzet zich tegen de suggestie dat de fouten bij de indicatiestelling iets te maken hebben met upcoding. ‘We besparen juist veel geld.’
‘Beschuldiging upcoding is onterecht’
Premium

De Twentste zorgaanbieder Zorgaccent is

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het CIZ spreekt niet van upcoding indien er slecht wordt geïndiceerd. Slecht indiceren leidt soms tot hogere en soms tot lagere indicaties. Dat is geen probleem. Het CIZ spreekt van upcoding wanneer dit systematisch gebeurd. Dat is niet slecht indiceren, maar strategisch indiceren. Uit eerder onderzoek bleek dat dit vaker voorkomt. Vervolgens ontneemt het CIZ de organisaties waarbij het meest strategisch wordt geïndiceerd, de mogelijkheid om zelf te indiceren.
   Kortom, Zorgaccent was niet een beetje fout door een complex systeem, maar misbruikte dat systeem op een strategische wijze en erger dan de meeste andere organisaties.
   Dat niet alle declarabele uren werden gedeclareerd is gebruikelijk en zien we ook bij andere organisaties.
   Harmelink heeft geluk dat het bestuur en de PR-afdeling van het CIZ de grootste angsthazen zijn in de zorg, want als het CIZ met anonieme voorbeelden naar buiten zou komen van de indicatiestelling van Zorgaccent dan zou haar organisatie zo te kijk staan dat ze zelf mogelijk haar baan zou verliezen. Helaas zal dat echter niet gebeuren.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.