Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Besparing Wlz nauwelijks haalbaar

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het is zeer onzeker of het kabinet de geplande bezuiniging van 0,5 miljard euro op de langdurige zorg aan ouderen en chronisch zieken gaat halen.
Besparing Wlz nauwelijks haalbaar

Dat constateert de Algemene Rekenkamer in

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Dat onderzoek naar de regionale verschillen zou o.a. de factor ‘aanwezigheid van aantrekkelijke huur-aanleunflats voor echtparen bij een verpleeghuis met voorzieningen van daaruit’ moeten bevatten.
   Echtparen waarvan er bijv 1 partner dementeert of zorg behoeft, houden het zo langer vol thuis, en de flats zijn geschikt voor efficiente zorg, door de royalere badkamers. Wanneer er in een regio dit soort voorzieningen zijn, komen ze waarschijnlijk beter uit. Het ‘oude’ verzorgingshuis in een moderner en leefbaarder, individueel jasje. Voor de verzorgenden zitten de patienten wel op loopafstand van elkaar, dus efficiënt. De vervoersfactor naar de dagbesteding 3keer per week valt weg, want binnenshuis bereikbaar. En de flats zijn plezierig modern met veel lotgenoten en toch privacy.

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.