Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuur en OR Valent herstarten overleg

De ondernemingsraad van Valent en de raad van bestuur hervatten op korte termijn hun overleg. Daartoe hebben zij na een gesprek onder leiding van de raad van toezicht besloten.

Het proces wordt gedurende enige tijd begeleid door een onafhankelijke externe adviseur om het wederzijds vertrouwen te laten groeien. Bestuursvoorzitter Corine Houtzagers toont zich verheugd over de bereidheid van de OR tot gesprek: “De organisatie staat voor een aantal belangrijke beslissingen. Wij willen deze in constructief overleg met de ondernemingsraad voorbereiden en uitvoeren”. Een woordvoerder van de OR meent dat “een eerste belangrijke stap is gezet op weg naar een oplossing”.

Interne organisatie

De vertrouwencrisis bereikte een hoogtepunt nadat een door de OR afgedwongen rapport onthulde dat het verlies voor 2009 vele malen groter wordt dan eerder berekend. Volgens de OR toont het rapport dat de problemen niet alleen aan de veranderingen in AWBZ en Wmo, maar ook aan de interne organisatie te wijten zijn. De OR eiste radicale beleidswijzigingen. (Zorgvisie – Berber Bast)

Lees ook:

OR Valent heeft geen vertrouwen in beleid

Valent wil honderden thuishulpen ontslaan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.