Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuur Mediant op non-actief

De raad van bestuur van Mediant is op non-actief gezet. Dit besluit heeft de raad van toezicht van deze instelling voor geestelijke gezondheidszorg vrijdag bekendgemaakt. Er waren al langere tijd communicatieproblemen binnen de instelling waar onder andere het psychiatrisch ziekenhuis in Enschede onderdeel van is.

De tweehoofdige raad van bestuur onder voorzitterschap van S. Janssen is na tientallen jaren beëindigd.

Geen discussie

De Raad van toezicht wil niet ingaan op de motieven in het regionale dagblad Twentsche Courant Tubantia. “We discussiëren niet via de krant”, zegt voorzitter I. Titulaer in de TC Tubantia. “Het is een verdrietige zaak en wij willen zorgvuldig omgaan met alle betrokkenen. Bovendien moeten we verder met de cliëntenzorg.”

Spoedige benoeming

Tot er een interim-bestuurder is gevonden, zullen de seniorleden van het management in nauw overleg met de leden van de raad van toezicht de lopende werkzaamheden overnemen. Volgens voorzitter Titulaer van de raad van toezicht is er zicht op een spoedige benoeming.

Motie van wantrouwen

De ondernemingsraad (or) van Mediant zegde al eerder het vertrouwen op in de raad van bestuur en het management van Mediant. De or liet toen weten de directie verantwoordelijk te houden voor de crisis die bij Mediant was ontstaan. De or verweet de directie onder meer een slecht overlegklimaat en het creëren van afstand tussen management en werkvloer. Hierdoor zou er een groot verloop onder het personeel zijn ontstaan.

Psychiaters

In korte tijd stapten vijf psychiaters van de 21 op bij Mediant, volgens de or uit onvrede over de reorganisatie die op dit moment wordt doorgevoerd en die, aldus de or, ‘geen hoop geeft voor de toekomst’. Mediant kampt mede daardoor met een tekort aan psychiaters. (Twentsche Courant Tubantia)

Kader

Bestuurslid Seuters trad op 1 juli 1988 in dienst van Riagg Midden-Twente. Bestuurslid Janssen werd 1 januari 1991 directeur van het psychiatrisch ziekenhuis in Enschede. Daarvoor was Janssen hier al lange tijd in dienst. Het duo vormde het bestuur van Mediant bij de fusie tussen Riagg Midden-Twente, het psychiaterisch ziekenhuis en Riagg Enschede op 1 januari 1999

Websites:

Mediant

Twentsche Courant Tubantia

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.