Bestuur Scheper ziekenhuis biedt nabestaanden excuses

Het bestuur en de raad van toezicht van het Scheper Ziekenhuis in Emmen hebben donderdagavond excuses aangeboden aan de nabestaanden van de vijf mensen die een maagoperatie in dit ziekenhuis niet hebben overleefd. Dit zei Alex de Haan, voorzitter van de lotgenotengroep, donderdag.
Bestuur Scheper ziekenhuis biedt nabestaanden excuses

Volgens de vernietigende conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid op 13 oktober was niet alleen de chirurg verantwoordelijk voor patiëntveiligheid tijdens deze ingrepen, maar ook het ziekenhuis had hiervoor te weinig oog.

Specialist

De betrokken chirurg is ontslagen, maar volgens de raad was niet alleen hij verantwoordelijk voor de veiligheid van de patiënten, maar het hele ziekenhuis. Justitie onderzoekt nog of de chirurg strafrechtelijk kan worden vervolgd. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Nabestaanden eisen vertrek bestuur Scheper Ziekenhuis

Scheper Ziekenhuis betaalt slachtoffers maagchirurg

Scheper Ziekenhuis ging de boot in met Achmeacontract

Ic Scheper Ziekenhuis dit weekend weer open

2 REACTIES

  1. Op zich is het mooi dat de RvT zich aansluit bij dit publieke excuus. Hiermee erkent de RvT dat kwaliteit van zorg en veiligheid ook haar verantwoordelijkheid is. Misschien komt veiligheid straks ook nog terug op de agenda van de RvT en in de beoordeling van de bestuurder. Dat is winst.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.