Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bestuur Thuiszorg Groningen gewijzigd na direct vertrek Filia Kramp

Mark van Dorresteijn
Filia Kramp, bestuursvoorzitter van Thuiszorg Groningen, verlaat per direct haar positie. Haar positie wordt overgenomen door Milena Prochazka (foto). Het bestuur bestaat verder uit Angela de Snaijer. Deze situatie geldt tot de overname door TSN Thuiszorg definitief is.
Bestuur Thuiszorg Groningen gewijzigd na direct vertrek Filia Kramp

Het vertrek van Kramp komt iets eerder dan verwacht. Volgens Prochazka is het een natuurlijk moment voor haar om het stokje over te dragen. “We hebben alle begrip voor dit besluit en zijn Filia Kramp veel dank verschuldigd. Ze heeft het afgelopen jaar keihard gewerkt en veel vooruitgang geboekt in onder andere de financiële situatie van Thuiszorg Groningen”, voegt de nieuwe voorzitter daar aan toe. Woordvoerder Maartje Bos bevestigt dat Kramp ervoor heeft gekozen om de organisatie te verlaten omdat het nu een mooi moment is. “Het bestuur kan op dit moment niet veel meer doen. Het is nu vooral wachten op de goedkeuring van de NMa en de adviezen van de ondernemingsraad en de cliëntenraad. Het echte werk begint pas daarna en daar zou Kramp sowieso geen deel meer van uitmaken.”

Prochazka

Prochazka is onder andere nauw betrokken geweest bij de overname van Meavita-West in Den Haag. Meavita-West maakte net als Thuiszorg Groningen deel uit van het failliete Meavita Nederland concern. Daarnaast is de nieuwe voorzitter werkzaam geweest als interim-directeur bij TSN, manager van GGD Zuid-Holland West en manager bij Jeugdgezondheidzorg ZHW.

Snaijer

De Snaijer werkt al enkele maanden voor Thuiszorg Groningen als bestuurssecretaris. Ze is jurist van oorsprong en werkt sinds tien jaar als interim-manager. Ze heeft in die functie meerdere veranderingsprocessen aangestuurd.

Overname door TSN

Thuiszorg Groningen maakte op 14 maart bekend dat TSN Thuiszorg de organisatie wil overnemen. Om de overname definitief te maken, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. De Ondernemingsraad en de Centrale Cliëntenraad moeten neutraal of positief adviseren over de overname. Ook de Nederlandse Mededingingsautoriteit moet goedkeuring verlenen aan de overname. De verwachting is dat over ongeveer zes weken de overname definitief is. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

TSN start aankoop Thuiszorg Groningen

Curatoren Thuiszorg Groningen positief over aflossen schuld

Thuiszorg Groningen stopt sponsoring FC Groningen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.