Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurder en grondlegger Triade overleden

Jan Verlaan, voorzitter van de raad van bestuur van Triade, is op vrijdag 2 mei overleden. Zijn sterven werd vooraf gegaan door een slopende ziekte. Desondanks heeft Jan tot het laatste moment doorgewerkt. Ruim 15 jaar lang zette hij zich in voor Triade en de voorlopers van deze Flevolandse zorgorganisatie.

Verlaan begon op 1 januari 1993 als directeur van Trivium, een van de drie stichtingen die in 1999 in de holding Triade opgingen. Als bestuurder van Triade heeft hij deze zorgorganisatie doen uitgroeien tot de grootste werkgever en zorginstelling van Flevoland. Dat de vraag van de cliënt centraal staat bij Triade was voor Verlaan enerzijds een natuurlijk gegeven. Anderzijds gaf het verregaande sturing en kleur aan zijn werk en aan de identiteit van Triade. Ondersteuning aan mensen met een beperking was volgens de visie van Verlaan vooral een samenwerking tussen de cliënt, zijn of haar eigen sociale omgeving en Triade.

Voorzitter raad van bestuur

Jan Verlaan heeft op 18 februari 2008 in verband met zijn ziekte zijn bestuurlijke taken neergelegd. Per die datum is Anneke Groenenberg benoemd als voorzitter van de raad van bestuur. Daarnaast is Wout van Veen, voorheen hoofd Beleid van Triade, benoemd als adjunct-directeur en formeel waarnemer van de raad van bestuur. Triade gaat uiterlijk op 1 januari 2009 een juridische fusie aan met Coloriet. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Zorgaanbieder Triade wint proces van NZa

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.