Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurder Frankelandgroep neemt afscheid

Mark van Dorresteijn
Anne-Marie van der Linden neemt afscheid als directeur zorg en bestuurder van de Frankelandgroep. Aan het eind van dit jaar beëindigt zij haar werkzaamheden op 67-jarige leeftijd.
frankelandgroep.png
Afscheid van Anne-Marie van der Linden - Foto: Frankelandgroep

Van der Linden is dan meer dan 33 jaar werkzaam geweest bij Frankeland. Volgens de organisatie is Frankeland in die tijd uitgegroeid tot een toonaangevende zorginstelling in Nederland. De Frankelandgroep ontving door de jaren heen prijzen; Van der Linden zelf kreeg in 1997 de Zorg Visie Excellence Trofee als Zorgmanager van het jaar. Ook bij de gemeente Schiedam bleven haar verdiensten niet onopgemerkt: in 2006 onderscheidde de stad Van der Linden met de Aleidapenning.

Afscheid

Op woensdag 16 december 2016 heeft zij feestelijk afscheid genomen van de Frankelandgroep. Na een warm en komisch optreden van Karin Bloemen loofden verschillende sprekers haar bijzondere kwaliteiten. DSW-directeur Chris Oomen kondigde aan een nieuwe prijs in te stellen: de Anne-Marie van der Linden prijs. Van der Linden mag daarmee de komende jaren een bijzonder initiatief in de ouderenzorg onderscheiden. Daarnaast benoemde de burgemeester van Schiedam Van der Linden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De Frankelandgroep

De Frankelandgroep is een, regionaal gegroeide en door Frankeland geadopteerde, verzamelnaam voor vijf stichtingen die elk de volgende verpleeg- e/o zorgcentra exploiteren: Frankeland, Harg-Spaland, Jacobs Gasthuis, Schiewaegh en Vaartland. Ben de Koning blijft bestuurder van de Frankelandgroep. Hiermee wijzigt met ingang van 1 januari 2016 de structuur van een tweehoofdig bestuur dat tevens de directie vormt naar een eenhoofdig bestuur met 3 directeuren, te weten een directeur zorg voor de locaties Frankeland en Jacobs Gasthuis, een directeur zorg voor de locaties Harg-Spaland, Schiewaegh en Vaartland en een directeur beheer. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.