Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurder Jos Bleijenberg stapt op bij Beweging 3.0

Jos Bleijenberg stopt met ingang van 1 juni 2010 als bestuurder bij zorgorganisatie Beweging 3.0. Als reden noemt de zorgorganisatie in Amersfoort “dat zowel de interne als externe snel wijzigende ontwikkelingen vragen om een nieuwe benadering van besturen”.
Bestuurder Jos Bleijenberg stapt op bij Beweging 3.0

De huidige financieel bestuurder Albert Arp zal per 1 april operationeel het voorzitterschap overnemen. In de periode tot 1 januari 2011 zal Bleijenberg verbonden blijven aan de organisatie en zorgen voor overdracht van de dossiers en de zorgportefeuille en daarmee samenhangende werkzaamheden.

Elan en leiderschap

Volgens Beweging 3.0 is nieuw elan en leiderschap binnen de raad van bestuur noodzakelijk voor het verder doorvoeren van de strategie en de resultaten van de divisie Thuiszorg (15 procent van de omzet). Daarbij komen de ontwikkelingen rond AWBZ, Wmo en de financiering van het vastgoed op de organisatie af.

Centrale Ondernem

Over de benoeming van Albert Arp tot bestuursvoozitter hebben zowel de Centrale Ondernemingsraad (COR) als de Centrale Cliëntenraad (CCR) van Beweging 3.0 positief geadviseerd. De Raad van Commissarissen en de nieuwe bestuursvoorzitter beraden zich over een nieuwe topstructuur. De terugtreding van Jos Bleijenberg is volgens Beweging 3.0 in goede harmonie verlopen. Bleijenberg is ruim tien jaar voorzitter van de raad van bestuur geweest. Hij heeft belangrijke bijdragen geleverd aan de totstandkoming van Beweging 3.0. Sinds de laatste fusie in 2007 van de rechtsvoorgangers Amant en Laak & Eemhoven werd een succesvolle bedrijfsintegratie gerealiseerd. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Heleen Griffioen nieuwe bestuursvoorzitter SOVAK

Top-10 bestuurderssalarissen: ggz aan kop

Pieter Windt nieuwe bestuurder van Het Roessingh

Bestuur Atrium krijgt niets los in Den Haag

Zorgvisie Magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.