Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurder Tergooiziekenhuizen vertrekt

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Gerard Innemee treedt per 1 oktober aanstaande terug als bestuurslid van de Tergooiziekenhuizen in Hilversum en Blaricum. Innemee wil zich weer fulltime als intensivist gaan inzetten in het ziekenhuis.
Bestuurder Tergooiziekenhuizen vertrekt

Interimbestuursvoorzitter Leo Schoots blijft voorlopig nog aan. Hij vertrekt pas ‘als het werk af is en er een opvolger is gevonden.’ Dat kan nog wel een jaar duren.

Eind 2009 werd Innemee, toen nog voorzitter van de medische staf, gevraagd om zitting te nemen in de raad van bestuur. Hij moest daar naar zijn zeggen hard over nadenken, omdat hij zich graag als medisch professional wilde blijven inzetten. “Ik heb besloten de functie in de raad van bestuur aan te nemen omdat het met ons ziekenhuis op dat moment helemaal niet goed ging. Financieel ging het bergafwaarts, de klinische lateralisatie kwam er maar niet en er waren veel dossiers waar nog beslissingen over genomen moesten worden.” Op 1 mei 2010 trad hij toe tot het bestuur.

Op de rails

Innemee combineerde zijn bestuursfunctie met zijn werk als intensivist. Dat is nu fysiek en praktisch niet meer vol te houden, zegt hij: “Het werk als bestuurder vroeg veel aandacht; er was ongelooflijk veel te doen. Als intensivist werkte ik vooral ’s avonds en ’s nachts.” Hij vindt dit een geschikt moment om terug te treden omdat het ziekenhuis weer ‘voldoende op de rails staat’. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Tergooiziekenhuizen ontmantelt locatie Blaricum

Tergooiziekenhuizen maakt weer winst

Tergooiziekenhuizen schrapt 250 arbeidsplaatsen

Zorgmanager en Talent van het Jaar 2012

De inschrijving voor de verkiezing van Zorgmanager en Zorgvisie Grow/Work Talent van het Jaar 2012 is geopend. Meer informatie en aanmelden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.