Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurder Tjongerschans op non-actief gesteld

Mark van Dorresteijn
Bestuurder Ruud Beijers van ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen is met onmiddellijke ingang op non-actief gezet. Tegen hem is een ontslagprocedure in gang gezet.
Bestuurder Tjongerschans op non-actief gesteld

De raad van toezicht van het ziekenhuis heeft dit besloten omdat Beijers zich niet zou hebben gehouden aan afspraken die met hem zijn gemaakt in het kader van een tegen hem lopende strafzaak.

Afspraak geschonden

Het ziekenhuis besloot destijds de bestuurder te handhaven, ervan uitgaande dat hij onschuldig was zolang hij niet was veroordeeld. Wel werden er met hem afspraken gemaakt, onder meer dat hij de raad van toezicht op de hoogte zou houden “van elke nieuwe ontwikkeling in de zaak”. Die afspraak heeft hij geschonden, zei een woordvoerder van de raad van toezicht zaterdag. Hij wilde hier verder niet op ingaan.

Strafzaak

De ziekenhuisbestuurder geldt al enige tijd als verdachte in een strafzaak waarin zijn (ex-)partner Jonathan T. vorig jaar juni door de rechtbank in Amsterdam werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. T. kreeg zijn straf voor oplichting, verduistering, valsheid in geschrifte en het witwassen van zwart geld. Een van zijn slachtoffers was Anita Schuts, de partner van de in 2004 vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Verdachte ziekenhuisdirecteur wraakt rechtbank

Zorginstellingen vaak de dupe van acquisitiefraude

Laboratoriafusie Tjongerschans en KCL

Geen fraude bij Cordaan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.