Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wybren Bakker stopt bij zorgspectrum ’t Zand Zwolle

‘Verschil van inzicht met de Raad van Toezicht over de verdere ontwikkeling van de organisatie heeft er toe geleid dat Wybren Bakker is gestopt met zijn werk als voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorgspectrum ’t Zand. Dat meldt De Stentor.
boardroomfotlia400.jpg

De organisatie, die op zeven locaties in de regio Zwolle zorg biedt aan verpleeghuiscliënten, wil inhoudelijk geen nadere informatie geven aan De Stentor, omdat partijen in vertrouwelijke gesprekken tot deze uitkomst gekomen zijn. Bakker en de raad van toezicht hebben wel eenzelfde koers voor ogen, maar verschillen van mening over de manier waarop het doel bereikt moet worden.

Problemen
Het vertrek van Bakker, die vanaf januari 2015 bij ’t Zand werkte en tevens statenlid is voor D66 in Overijssel, staat volgens een woordvoerder los van problemen eerder dit jaar rond de benoeming van Tamara Ritsema als tweede bestuurder naast Bakker. Er werd zelfs een externe adviseur bij gehaald, mede omdat zowel Ondernemingsraad, Cliëntenraad als managementteam tegen de benoeming waren. De raad van toezicht hield echter voet bij stuk.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.