Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurscrisis bij Zonnehuisgroep Noord

Een conflict over de vraag of zwaar zieke ouderen wel voldoende medische zorg krijgen is bij de grootste ouderenzorginstelling van Groningen geëscaleerd, zo meldt Dagblad van het Noorden.
Bestuurscrisis bij Zonnehuisgroep Noord

De helft van de Raad van Toezicht en een belangrijk deel van de verpleeghuisartsen blijkt vlak voor de jaarwisseling te zijn opgestapt bij de Zonnehuisgroep Noord. Bestuurder Henk Duijst is daarop vijf weken met verlof gegaan, om ‘bij te komen’. De instelling heeft een extern onderzoeker aangesteld en de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt de zaak, aldus DVHN.

Brief

Drie verpleeghuisartsen die ontslag hebben genomen, hebben in een brief laten weten dat de medische zorg bij de Zonnehuisgroep te slecht geregeld is. Ze zijn bang tuchtrechtelijk te worden vervolgd als ze doorgaan onder deze omstandigheden. De artsen probeerden hun zorgen de afgelopen maanden bij het bestuur aan te kaarten. Veel ouderen die zware zorg nodig hebben worden gespreid over de provincie in verzorgingshuizen geplaatst, in plaats van in de beter toegeruste verpleeghuizen. Daardoor kunnen er volgens de artsen ongelukken ontstaan. Een gesprek hierover met bestuurder Henk Duijst liep volgens hen op niets uit.

Reactie Zonnehuisgroep

Woordvoerder Bertil Droste van Zonnehuisgroep Noord laat weten dat er niet zozeer een bestuurscrisis speelt, eerder een discussie over de veranderingen in de zorg. ‘Henk Duijst zit nog gewoon heel stevig in het zadel. Wat in de media terecht is gekomen betreft de discussie die wij momenteel voeren over hoe we moeten inspelen op de verdere extramuralisering van zorg. Er zal toch wat moeten veranderen zodat we mensen thuis ook gespecialiseerde zorg kunnen bieden. Maar we zullen altijd verpleeghuizen houden met daar verpleeghuisartsen in dienst.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.