Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Bestuurscrisis kost Tjongerschans tonnen’

De drie maanden die Dick van Goor vorig jaar optrad als interim-bestuurder van De Tjongerschans hebben het ziekenhuis uit Heerenveen 137.725 euro gekost. Dat blijkt uit een analyse van het nieuwe jaarverslag van De Tjongerschans door vakblad Medisch Contact.
‘Bestuurscrisis kost Tjongerschans tonnen’

Van Goor fungeerde de eerste vier maanden van dit jaar ook nog als bestuurder ad interim. Uitgaande van de uitgaven in 2010 kostten de zeven maanden dat Van Goor het ziekenhuis heeft geleid in totaal ruim 321.000 euro. Dat meldt Medisch Contact.

Strafzaak

Van Goor trad eind september aan, nadat de raad van toezicht erin was geslaagd om bestuurder Ruud Beijers de deur uit te werken. Beijers moest wijken nadat de raad van toezicht van het ziekenhuis, als gevolg van een tegen hem lopende strafzaak in het kader van een privékwestie, het vertrouwen in hem was verloren.

Hoge beloning

Volgens het jaarverslag is met Beijers een ‘oplossing in der minne getroffen’. In het bezoldigingsoverzicht staat geen ontslagvergoeding vermeld. Maar uit navraag door Medisch Contact bij de secretaris van de raad van bestuur, Tjeerd Rijpma, blijkt dat Beijers’ vertrek wel degelijk nadelige financiële consequenties voor het ziekenhuis heeft. “In 2010 is er een aantal eenmalige componenten toegekend”, aldus Rijpma. “Daardoor valt zijn totale beloning hoger uit dan het voorgaande jaar, ondanks het feit dat hij al in september vertrok.” Beijers ontving 201.421 euro, tegen 186.730 euro in het jaar ervoor.

Betalen

Bovendien is De Tjongerschans financieel nog niet van Beijers af, laat Rijpma weten. “De verwachting is dat er als gevolg van de gemaakte afspraken ook in 2011 nog een deel zal moeten worden betaald.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Freek Korver nieuwe bestuursvoorzitter De Tjongerschans

Dick van Goor wordt interim-bestuurder Tjongerschans

Ruud Beijers verlaat De Tjongerschans

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.