Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuursvoorzitter GGZ Friesland ontslagen

De voorzitter van de raad van bestuur van GGZ Friesland, Max Becherer, is ontslagen. De raad van toezicht en de voorzitter van de raad van bestuur van GGZ Friesland, zijn overeengekomen dat Becherer zijn functie met onmiddellijke ingang neerlegt.
Bestuursvoorzitter GGZ Friesland ontslagen

Tussen de heer Becherer en de raad van toezicht bestaat een fundamenteel verschil van inzicht over de wijze waarop de GGZ Friesland moet worden aangestuurd. Naar aanleiding daarvan zijn Becherer en de raad van toezicht tot de conclusie gekomen dat het dienstverband van Becherer moet worden beëindigd. Becherer heeft zijn functie met ingang van heden neergelegd.

Fusie

De raad van toezicht wil nu snel een waarnemend bestuursvoorzitter aanstellen. Tot dan zal Rob Smeets, lid van de raad van bestuur, de taken van Becherer waarnemen. Het vertrek van Becherer zal geen gevolgen hebben voor de koers van GGZ Friesland, zo zal de ingezette reorganisatie worden voortgezet en blijft de intentie tot fusie met Lentis, benadrukt voorzitter Marian Jager-Wöltgens van de raad van toezicht van GGZ Friesland: “Iedereen binnen GGZ Friesland werkt met toewijding en zorg om zo gezamenlijk kwalitatief hoogwaardige zorg aan onze patiënten te leveren. Dat vergt veel inzet, loyaliteit en betrokkenheid. We hebben er het volste vertrouwen in dat de nieuw te benoemen interim manager en zijn collega Rob Smeets samen met alle medewerkers in staat zijn de uitdagingen die er liggen, op te pakken.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Ontslaggolf onder zorgbestuurders

IGZ pakt toezicht op ggz anders aan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.