Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beth Shalom weer MRSA-vrij

Mark van Dorresteijn
De locatie Amstelveen van de Joodse zorginstelling Beth Shalom is MRSA-vrij. Vorige week werd al bekend dat de andere locatie, Buitenveldert, vrij was van de besmettelijke variant van de MRSA-bacterie.
Beth Shalom weer MRSA-vrij

Samen met GGD Amsterdam heeft de directie van Beth Shalom besloten om de opnamestop in Amstelveen op te heffen. Vanaf maandag kunnen er geleidelijk weer nieuwe cliënten worden opgenomen.

Controle

Bewoners die drager zijn geweest van de MRSA-bacterie worden een jaar lang gevolgd. Bij ziekte of gebruik van antibiotica worden de bewoners opnieuw getest. MRSA kan namelijk terugkomen, zelfs na een periode niet detecteerbaar te zijn geweest.

MRSA in Beth Shalom

In juni werden twee vestigingen van Beth Shalom, een zorginstelling in Amstelveen en Buitenveldert, getroffen door een uitbraak van de ziekenhuisbacterie MRSA. Elf bewoners en vijf medewerkers raakten besmet. Direct na de ontdekking van de bacterie werden er in nauw overleg met de GGD maatregelen genomen om de verspreiding van MRSA tegen te gaan. De besmette bewoners zijn direct behandeld. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Michaël Bloemendal vertrekt bij Beth Shalom

Interim-manager voor zorgcentrum Beth Shalom

MRSA bij verzorgingshuis Beth Shalom

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.