Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

BetuweZorg stopt met de inzet van zzp’ers

Het bemiddelingsbureau voor thuiszorg BetuweZorg wil niet meer met zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) werken. Het bedrijf vraagt zijn zelfstandige thuiszorgverleners in een brief om in vaste dienst te treden. Volgens BetuweZorg is de inzet van zzp’ers onder de huidige regels niet haalbaar. Dat blijkt uit een brief die in het bezit is van Zorgvisie.
BetuweZorg stopt met de inzet van zzp’ers

BetuweZorg levert thuiszorg in de Betuwe en de Bommelerwaard door zelfstandig opererende thuiszorgmedewerkers in te zetten. In een brief van 9 juli schrijft de organisatie aan haar zzp’ers dat door de huidige regelgeving deze manier van werken te risicovol is geworden.

Voortzetting van zorg

“We gaan zo spoedig mogelijk regelingen treffen om zorgverleners in loondienst te kunnen nemen zodat we per 01-01-2011 alle kortdurende zorg kunnen leveren met medewerkers in loondienst”, schrijft BetuweZorg. “Het argument hiervoor is dat onze hoofdaannemers ongerust zijn over voortzetting van de zorg, de aanbesteding bij de zorgkantoren voor 2011 die eind juli 2010 moet zijn ingediend en we, gezien de twee voorafgaande punten, het risico voor de bedrijfscontinuïteit te groot vinden.”

Bedrijfsrisico

Met het bedrijfsrisico doelt BetuweZorg op een mogelijke naheffing van de Belastingdienst. Omdat zzp’ers die via een bureau zorg leveren in de AWBZ door de fiscus officieel nog steeds gezien worden als medewerkers in dienstverband, loopt BetuweZorg het risico belasting te moeten betalen over de gewerkte uren van de zzp’ers. Daarom vraagt de organisatie nu of de zzp’ers willen solliciteren voor een vaste baan.

Keuzes

“Je vraagt je af of je als (zelfstandige, red.) zorgverlener wel de keuze hebt?”, schrijft BetuweZorg. “Enerzijds niet, omdat werken als zzp’er op de route landelijk is uitgesloten; anderzijds heb je wel de keuze om in loondienst te gaan bij een andere instelling.” BetuweZorg was niet bereikbaar voor commentaar. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Bemiddelen van zzp’ers helemaal niet definitief van de baan

Veel vragen over zzp-convenant bij VWS

Contracteren zelfstandige verpleegkundigen waarschijnlijk in 2012

Zelfstandige verpleegkundigen aan tafel bij VWS

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. er zijn andere manieren om afspraken te maken met zowel de fiscus als de zzper. Zij kunnen dan hun zelfstandigheid behouden en Betuwezorg kan het risico beperken. het ligt o.a. in de juiridische structuur. Vraag het eens aan een goede accountant of fiscaal adviseur….

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.