Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beverwijk ziekenhuis duikt in rode cijfers

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk dreigt 2008 af te sluiten met een miljoenenverlies. Door de financiële problemen is bestuurder Hans Vermeulen eind augustus op non-actief gesteld.

Eind juli had het Rode Kruis Ziekenhuis een achterstand op de begroting van 4,9 miljoen euro.

Cijfers blijven achter

“De productiecijfers blijven achter bij de prognose”, laat woordvoerster Femke Sanders weten. Het ziekenhuis streeft ernaar het tekort de tweede helft van 2008 goed te maken, door onder andere de kosten flink terug te dringen. Er is een selectieve personeelsstop en investeringsbeperking afgekondigd. Daarnaast heeft het financiële tekort te maken met de financiering van de brandwondenzorg. Sanders: “Dit is een landelijk probleem. De huidige dbc’s dekken de kosten van de gecompliceerde brandwondenzorg niet. We hebben hierover contact met zorgverzekaars en de Zorgautoriteit. Het lijkt erop dat het probleem in 2009 wordt opgelost.”

Vermeulen non-actief

De raad van toezicht heeft bestuurder Hans Vermeulen op non-actief gesteld. Zijn taken zijn overgenomen door Ren Sluis, oud-bestuurder van het Spaarne Ziekenhuis. Hij is sinds 1 juli interim-lid raad van bestuur, omdat financieel directeur Viktor Krul begin dit jaar werd ontslagen. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Bestuursvoorzitter Rode Kruis Ziekenhuis op non-actief

Directeur Rode Kruis Ziekenhuis stapt op

Verlies Zeeuwse ziekenhuizen lager dan verwacht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.