Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bewoners moeten zelf de koffie betalen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De bewoners van ouderenzorginstellingen van Avoord in Etten Leur moeten hun koffie en thee voortaan zelf betalen. Het tweede kopje is dan weer wel gratis en er komt een koekje bij.
Stockxchng
Stockxchng

Dat meldt dagblad BN De Stem.

Ontmoetingsplaatsen

Bestuurder Martin den Hartog zegt dat de ingevoerde maatregel noodzakelijk is om de ontmoetingsplaatsen in stand te houden.

‘De grand cafés moeten we kostendekkend kunnen exploiteren. Anders gaat het ten koste van de directe zorg aan mensen en dat willen we niet. Met onze centrale cliëntenraad is de maatregel uitvoerig besproken, de leden hebben positief geadviseerd’.

Gemopper

Bewoners met een intramurale indicatie krijgen de koffie en thee wel gratis. Ondanks de voorbereiding, die naar eigen zeggen zeven maanden heeft geduurd, levert de invoering van de maatregel veel mopperende ouderen op.

In verband met 5 mei was er niemand aanwezig bij Avoord om nader te reageren.

Bezuinigingen

In verband met de bezuinigingen in de zorg, verdwijnen door het hele land heen gezamenlijke ruimtes in zorginstellingen.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.