Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bewoners Warande mogen toch douchen

Redacteur Zorgvisie
Bewoners van een woonzorgcentrum van Warande in Zeist hebben per ongeluk een brief gekregen waarin stond dat ze niet meer mogen douchen vanwege een personeelstekort. De brief had volgens bestuurder Peter Weda niet verstuurd mogen worden.
Douche-iStock-400.jpg
Foto: iStock

Dat meldt het AD Utrechts Nieuwsblad. De brief werd aan zeventig bewoners van het woonzorgcentrum In de Dennen verstuurd door een teamleider. Volgens Weda is dat een vergissing geweest. Douchen, eten, drinken en aankleden horen allemaal bij de basiszorg, dus die wordt hoe dan ook geleverd, laat de bestuurder weten.

Personeelstekort bij Warande
Hoewel de bewoners gewoon mogen douchen, kampt Warande wel met een personeelstekort en een groot ziekteverzuim. Maar Weda denkt problemen die daardoor ontstaan te kunnen oplossen door de verschillende instellingen van Warande te laten samenwerken. De bewoners van In de Dennen hebben inmiddels een brief gekregen waarin de organisatie zich verontschuldigt voor de per ongeluk verstuurde mededeling.

Dossier Arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.