Bijna 300 miljoen euro onderbesteding in de ggz

Vorig jaar is in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) bijna 300 miljoen euro minder besteed dan was beraamd. Dat heeft minister Schippers gezegd tijdens een algemeen overleg over de ggz. GGZ Nederland bevestigt de cijfers.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Miljoenen-400-Fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Tijdens het algemeen overleg sprak Schippers over de stand van zaken van de ambulantisering van de ggz in elke regio. De minister legde uit dat regionale partijen in veel gevallen nog langs elkaar heen werken, waardoor de intensivering en uitbreiding van de ambulantisering achterblijft. Waarom dit zo langzaam gaat, is haar onduidelijk, zei ze. ‘Geld is in elk geval niet het probleem, want we hebben een onderbesteding van 300 miljoen euro in de geestelijke gezondheidszorg.’ Schippers: ‘Blijkbaar werken de systemen langs elkaar heen en kunnen mensen elkaar niet vinden. Dat moeten we slimmer oplossen.’

Berekeningen onderbesteding  
GGZ Nederland bevestigt de

2
260

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Geld is dan wellicht niet het probleem, maar het oppotten van geld wel. Menig ambulant aanbieder, zeker de kleinere, heeft zo vanaf september/ oktober een aannamestop voor verzekerden van één of meerdere verzekeraars wegens bereiken van budgetplafond. De ervaring leert dat verwijzen naar collega's in de regio moeilijk is omdat die dan ook geen budget meer hebben, of dat verzekerden dat niet willen want ze hebben specifiek jou uitgekozen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.