Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Binnen enkele weken groen licht voor Vitras/CMD en Espria’

De zorgorganisaties Vitras/CMD en Espria verwachten dat de Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa) binnen enkele weken groen licht zal geven voor de aangekondigde samenwerking tussen beide zorgbedrijven. Dat laten woordvoerders van Espria en Vitras/CMD desgevraagd weten.
‘Binnen enkele weken groen licht voor Vitras/CMD en Espria’

“Een afwijzing ligt niet in de verwachting”, zegt woordvoerder Nicolette Mouw van Vitras/CMD. “Maar de NMa zal haar eigen afwegingen maken. We verwachten binnen enkele weken het oordeel van de autoriteit over onze samenwerking.”

Toezicht

Op de vraag waarom er geen leden van de raad van toezicht van Espria bij Vitras/CMD toezicht gaat houden, antwoordt Mouw: “Omdat Vitras/CMD de komende jaren blijft bestaan als zelfstandige stichting met de eigen naam en identiteit. Vitras/CMD en Espria houden ieder hun eigen verantwoordelijkheid. Vitras/CMD houdt in ieder geval tot en met 2012 het eigen management en directie, de eigen Ondernemingsraad, de eigen Cliëntenraad en de eigen raad van toezicht.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Vitras/CMD en Espria tekenen samenwerkingsovereenkomst

Espria steunt Vitras/CMD met 2,5 miljoen euro

NZa: geen steun Vitras/CMD

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.