Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Franse toestanden in ouderenzorg

Franse toestanden in Nederland. De zomerhitte, die de laatste jaren steevast tientallen slachtoffers maakt in het grote vakantieland, heeft toegeslagen in een verpleeghuis in Nieuwegein.

Er zijn drie doden gevallen als gevolg van de extreme temperaturen. Geld voor een mobiele airconditionining heeft de stichting niet, aldus bestuurder Maarten Dekker.

Hoe zit het dan met de suggestie van weekblad Elsevier dat zorgaanbieders er als de kippen bij zijn om een graantje mee te pikken van de 197 miljoen euro die Clemence Ross bewaart in een knelpuntenpot voor AWBZ-zorg? Het zou wel heel cynisch zijn om een verband te zien tussen het niet aanschaffen van een te dure mobiele airconditioning en het azen op reservemiljoenen voor AWBZ-zorg.

De linkse oppositie is terecht kwaad over het niet doorgaan van een spoeddebat in de Tweede Kamer over de klantenstops in de thuiszorg.

Tegen de tijd dat de staatssecretaris haar onderzoek hiernaar heeft afgerond, is de hittegolf weer voorbij. Hopelijk zonder dat er meer slachtoffers zijn gevallen.

Door: Ruud Koolen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.