Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Met common sense komen we er niet

Roland Bal
Het onderzoek van iBMG, Nivel en IQ Healthcare moet het ontgelden in de blog van Marc Berg. Roland Bal, professor healthcare governance aan de Erasmus Universiteit, weerlegt de kritiek.
Met common sense komen we er niet
Premium

Marc Berg hekelt in zijn

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Heerlijke , eerlijke reactie van de heer Bal op de common…….non-sense beweringen. Jarenlang heb ik met een bal bal geoefend, maar nooit van welke club dan ook een contract gekregen. Aanleg , Gevoel , Aandacht en Concentratie , dus kwaliteit , schijnen en lijken , ook mij, toch belangrijker dan de zo vaak aangehangen en gepropageerde ervarings-KWANTITEIT-theorie van de vele non-sense-deskundigen .

  2. Lees alle reacties
  3. Dank voor uw reactie op de blog van Berg van vorige week.
   Prof. Berg is natuurlijk al jaren bekend als een aanhanger van een postmoderne Anglo-amerikaanse consequentialistische (Bentham)kijk op onze samenleving en de positie van de gezondheidszorg daarin. Hij is daarmee een belangrijke ondersteuner en initiator van het huidige overheidsbeleid, gericht op meer marktwerking in de zorg, en het geloof in de louterende werking van de markt.
   Een meer deontologische ethiek gebaseerd op de filosofie van Kant past meer bij de gezondheidszorg en leidt tot een Rijnlandse kijk op de zorg. Dit heeft veel meer kansen in zich om een duurzame beschikbaarheid van kwalitatief hoogwaardige zorg voor iedereeen in de samenleving blijvend te borgen.
   De door Berg en vele anderen gepropageerde ‘spreiding en concentratie’ gedachte zal uiteindelijk leiden tot afbraak van beschikbaarheid, solidariteit en kwaliteit van zorg tegen hogere kosten. Kortom het tegenovergestelde van wat steeds wordt beweerd. Daarom nogmaals dank voor het aangeven van de keerzijde van de veel te dominante visie van Berg.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.