Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Nieuwe zorgwetten creëren administratief monster

Hans ter Brake
Kort geleden hoorde ik Mona Keijzer, woordvoerder zorg van het CDA, en Pauline Meurs, voorzitter van de RVZ, op de radio zeggen dat de bureaucratie in de gezondheidszorg sterk moet worden teruggedrongen. Toeval of niet: een dag eerder was ik gebeld door ActiZ, omdat zorgorganisaties zich bij hen beklaagd hebben over de forse tariefsverhoging van sommige ict-leveranciers.
Nieuwe zorgwetten creëren administratief monster
Foto: UNIT4

En in diezelfde week voorspelt de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Kunnen we niet gewoon weer een papieren factuurtje opstellen en, vooruit, per e-mail verzenden?
   Wellicht gaat nu de ‘complexity theory’ bewezen worden: het systeem implodeert door inefficiëntie. Waarschijnlijk halen de meeste zorgaanbieders maart 2015 nog wel. Daarentegen worden mei en juni 2015 interessant. In mei moet bovenop het salaris ook het vakantiegeld betaald worden en in juni volgt dan de hogere loonbelasting. Ben benieuwd of instellingen dat kunnen betalen.

  2. Lees alle reacties
  3. En dat is de zoveelste organisatie met voldoende kijk op de zaken die constateert dat de hervorming van de langdurige zorg (HLZ) zal gaan leiden tot ernstig ongewenste zaken, dan wel stelt dat de HLZ helemaal niet zo hard nodig was.
   Andere organisaties waren onder andere het Centraal Administratiekantoor, het Sociaalcultureel Planbureau, Vrijwilligerswerk Nederland, de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur en de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg.
   En niet te vergeten: het ministerie van VWS zelf. Dat vond uit onderzoek dat het percentage ouderen dat hun intrek nam in verzorgingshuizen vanzelf al sterk afnam tussen 1980 en 2010 — van 48 naar 13%!
   Voor het hele verhaal, zie https://gezondezorg.org/ouderenzorg.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.