Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Piekenkermis in de thuiszorg

In juli met vakantie gaan? Dat moet u vooral nooit doen als u belangenbehartiger in de gezondheidszorg bent.

Zomerkermis in de zorg

Het is weer zomerkermis in de zorg. Piekenkermis heet dat op de Utrechtse Maliebaan. Voor 50 eurocent – de vroegere gulden plus indexering – kun je je wild in het rond laten slingeren. En dames en heren, de gok- en vaardigheidskramen bieden fantastische prijzen!

Miljoenen euro’s voor ziekenhuizen

Vorig jaar ging het op de Piekenkermis over honderden miljoenen die de ziekenhuizen wel/niet* (*doorhalen wat niet van toepassing is) te veel/te weinig (*idem) hadden ontvangen/moesten terugbetalen/alsnog moesten ontvangen (*idem). U ziet, de inhoud beklijft niet. Wat blijft hangen, is de herinnering aan de sensatie.

Twintig miljoen voor thuiszorg

Dit jaar zit er twintig miljoen in de pot. Staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS heeft daar een nuttig doel voor bedacht: scholingssubsidies om thuiszorgmedewerksters voor de zorg te behouden. Dat klinkt buitengewoon verantwoord in de oren. Zeker bij de bijna werkloze thuiszorgmedewerkster die op de kermis maar één keuze heeft: radbraken of vierendelen?

Ontslag 3200 thuiszorgmedewerksters

Ruim drieduizend vrouwen in de thuiszorg hangt ontslag boven het hoofd . Hun enige kans op een troostprijsje: werken als zelfstandige tegen een lagere vergoeding en met een uitgeklede rechtspositie. Niet direct bevorderlijk voor de lekkere trek in een opleiding.

Overleg met brancheorganisaties

Zorgaanbieders en gemeenten moeten met elkaar gaan praten, vindt staatssecretaris Bussemaker. Zelf geeft ze volgende week het goede voorbeeld als ze in gesprek gaat met de brancheorganisaties ActiZ en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Hopelijk kunnen ze elkaar tussen het kermisgeweld – rechtszaken, mislukte aanbestedingen, weglopende bestuurders, invallen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit – ook nog verstaan. En een echte oplossing verzinnen voor de kermis verder trekt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.