Blokhuis: ‘Ggz-aanbieders, laat weten waar de schoen wringt’

Er moet nog in 2018 een hoofdlijnenakkoord worden gesloten voor de geestelijke gezondheidszorg, waarbij gemeenten een belangrijke rol krijgen. Dat heeft staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS gezegd tijdens het Algemeen Overleg (AO) over de ggz. Ook wil hij dat ggz-aanbieders hem laten weten waar de schoen wringt in de financiering.
Staatssecretaris Paul Blokhuis gaat de ggz-wachttijden hard aanpakken
Foto: Paul Blokhuis: 'De 288 miljoen euro is wel degelijk beschikbaar.'

De staatssecretaris liet de Kamerleden tijdens het AO weten wat de komende vier jaar zijn doelen zijn voor de ggz. Zo wil hij de afspraken over wachttijden die deze zomer door voormalig minister Edith Schippers zijn gemaakt met de sector realiseren en ervoor zorgen door er halverwege 2018 geen wachtlijsten meer zijn die langer zijn dan de Treeknormen toestaan. Daarnaast wil hij dat er een sluitende aanpak komt voor de problematiek rond personen met verward gedrag, is hij van plan de Wlz open te stellen voor ggz-cliënten en wil hij het advies van de commissie Dannenberg rondom beschermd wonen

1
323

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.