Blokhuis: ‘Kiezenindeggz.nl is zijn geld dubbel en dwars waard’

De nieuwe website kiezenindeggz.nl is opgezet met een projectsubsidie van het Zorginstituut Nederland ter hoogte van 1 miljoen euro. Doel van de site is het bieden van keuze-informatie aan patiënten die een behandelaar zoeken in de ggz.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
lancering website kiezenindeggz.nl
Vlnr: Fred Balhuizen (projectleider), Katrien Croonen (Kernkracht), Hannah Weerkamp (ervaringsdeskundige en orthopedagoog), Paul Blokhuis (staatssecretaris VWS), Marjan ter Avest (directeur MIND), Petra van Holst (algemeen directeur ZN), Bert Stavenuiter (directeur Ypsilon en voorzitter stuurgroep Kiezen in de ggz )

Voor de lancering merkte psychiater Jim van Os in een artikel in Trouw op dat hij dit geldverspilling vindt. ‘Die 1 miljoen euro had naar de zorg moeten gaan. Patiënten hebben hier niets aan.’

MIND

Marjan ter Avest, directeur van MIND, de voortrekker van de website kiezenindeggz.nl, baalt enorm van die opmerking, zegt ze. ‘Aan de totstandkoming van de website is een heel traject vooraf gegaan. Er was veel weerstand in het begin en het vinden van draagvlak onder veel verschillende partijen in de ggz heeft tijd gekost. We moesten ook heel goed nadenken over de wijze waarop

0
1173

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

0
1173
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.