Bluiminck: ‘Gehandicaptenzorg niet op de schop’

De vandaag gepubliceerde kwaliteitsagenda voor de gehandicaptenzorg en de bijbehorende 13,2 miljoen euro zijn vooral bedoeld voor scholing en specialisatie. ‘Het is niet zo dat met het plan de sector compleet op zijn kop gaat’, aldus directeur Frank Bluiminck van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).
Frankbluiminck400.jpg

‘Van het beeld dat de gehandicaptenzorgsector totaal op de schop moet omdat er allerlei misstanden zouden zijn, klopt niets’, reageert Bluiminck op een bericht in de Telegraaf vandaag. ‘De sector functioneert volgens alle recente tevredenheidsonderzoeken onder cliënten en medewerkers goed. De miljoenen zullen dan ook niet ingezet worden om extra personeel aan te nemen. Dankzij het recent schrappen van de 500 miljoen euro bezuiniging op de Wlz zijn volgens onze berekening 3500 banen behouden binnen gehandicaptenzorg. Dit kwaliteitsplan gaat met name over de noodzaak om bij te blijven bij de steeds complexere zorgvraag van cliënten.’

Complexiteit
De toenemende complexiteit

0
49

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.