Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boomkamp in adviesraad Sociale Verzekeringsbank

Paul Boomkamp is 1 september toegetreden tot de Raad van Advies van de Sociale Verzekeringsbank. Hij volgt hiermee Henk Bosma op.
Boomkamp in adviesraad Sociale Verzekeringsbank
Foto: Catharina ziekenhuis

Boomkamp (1969) was tot augustus 2015 bestuurder van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Per 1 september is Boomkamp werkzaam als Chief Financial & Risk Officer en lid van het Executive Committee van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Boomkamp studeerde Technische Natuurkunde in Eindhoven, Algemene Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en promoveerde in de Natuurwetenschappen aan de Universiteit Twente. Sinds begin jaren ’90 werkte hij in verschillende leidinggevende functies bij Shell, McKinsey, AXA Nederland, AEGON, en het Catharina Ziekenhuis Eindhoven. Binnen de Raad van Advies gaat de aandacht van de heer Boomkamp in het bijzonder uit naar de bedrijfsvoering en de IT.

Samenstelling

Per 1 september 2015 bestaat de Raad van Advies van de Sociale Verzekeringsbank uit Jacques Wallage (voorzitter), Margo Vliegenthart, Johan van der Werf, Tineke Bahlmann en Paul Boomkamp. De Raad van Advies adviseert de Raad van Bestuur inzake besluitvorming over (politiek-)bestuurlijke en strategische aangelegenheden voor de organisatie, zoals de strategie, het meerjarenbeleidsplan, het jaarplan, de begroting, de jaarrekening en het jaarverslag en de governance van de organisatie. De Raad van Advies kan zowel gevraagd als ongevraagd adviseren en fungeert tevens als klankbord voor de Raad van Bestuur.

Personalia

Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.