Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Borstkankerzorg in de knel

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
Bevolkingsonderzoek naar borstkanker zal tot 2028 niet meer eens per twee jaar, maar eens per drie jaar plaatsvinden. Met als resultaat naar schatting meer dan 500 extra borstkanker-sterfgevallen, bovenop de ruim 3.000 vrouwen die nu al jaarlijks aan de ziekte overlijden. Marjolein de Jong, bestuurder Alexander Monro Ziekenhuis, schrok zich kapot van het nieuws. ‘Wat een ongelofelijk zorgelijke situatie waarin we nu zijn beland. Dit kan en moet anders.’
Borstkankeronderzoek Zv
Foto van Alexander Monro Ziekenhuis
Premium

Alle vrouwen boven de 50

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Als een MRI zoveel betrouwbaarder is, zeg ik: schaf die mammowagens af (kostenbeparing) en geef vrouwen meteen en altijd de mogelijkheid van een MRI ten laste van het wettelijk eigen risico of nog beter: schaf dat ook af en voer weer een inkomensafhankelijk zorgpremie in.

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.