Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bos en Pronk nieuwe toezichthouders Abrona

Mark van Dorresteijn
Jeroen Bos en Dickey Pronk zijn in mei 2010 toegetreden tot de raad van toezicht van gehandicapteninstelling Abrona.
Bos en Pronk nieuwe toezichthouders Abrona

Bos volgt Hans ter Steege op, die zijn lidmaatschap van de raad van toezicht en zijn baan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg niet langer kon combineren. Jeroen Bos is directeur Randstad HR Solutions. Zakelijk heeft hij veelvuldig te maken met adviestrajecten voor directies van gezondheidszorginstellingen. Daarnaast is hij lid van het ZorginnovatiePlatform, een adviescommissie van het ministerie van VWS.

Dickey Pronk

Pronk volgt Herman Meininger op vanwege het aflopen van diens zittingstermijn. Hij is bijzonder hoogleraar ‘sociale integratie van mensen met een verstandelijke beperking’ van de Willem van den Bergh-leerstoel. Pronk is algemeen directeur van Radius Nederland, dat opleiding en trainingen voor de kinderopvangbranche verzorgt. Zakelijk is zij betrokken bij langdurige scholingstrajecten voor medewerkers in de kinderopvang en het onderwijs. Daarnaast heeft zij als voorzitter en lid van raden van toezicht de afgelopen jaren ruime bestuurlijke ervaring opgebouwd in de zorg en daarbuiten. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.