Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Bos: zorgkosten nog lang niet onder controle

Mark van Dorresteijn
Nederland heeft de kosten in de zorg nog lang niet onder controle. Dat zegt Wouter Bos, bestuursvoorzitter VUmc, in Het Financieele Dagblad.
Bos: zorgkosten nog lang niet onder controle
Foto: ANP Evert Jan Daniëls

‘Alle positieve geluiden over het beheersen van de zorgkosten in dit en vorig jaar zijn zwaar overdreven’, aldus Bos. ‘Op zijn best gaat het om een zekere afremming van de stijging. De stijging die resteert, is twee keer zo groot als de groei van het nationaal inkomen. Dat stuit een keer op grenzen.’ Als de crisis voorbij is, worden zorgkosten het politieke thema, voorspelt Bos.

Nieuw systeem

Bos pleit in het interview met de krant voor een nieuw systeem waarin het loont om gezond te zijn, ook ‘als je ze niet behandelt’. Hij doelt daarbij op experimenten zoals in Nijmegen waarbij zorgaanbieders worden vergoed op basis van gezondheidswinst van burgers.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het wordt eens tijd dat er van bovenaf ‘ geschoren’ wordt door de hoge lonen fors te laten kelderen.
    En laat de basis het begeleiden van clienten voor een belachelijke brutoprijs van 9 a 10 euro per uur met rust(die dochter van Marijnissen is hier ook voor)
    3 a 4 ton voor 3a4 dagen werk vindt ik voor de bestuurssector schromelijk overdreven.Tenzij er met handel vreselijk verdiend wordt????(is een andere zaak en ook dat risico niet bestraft wordt)
    Er is toch een duidelijk verschil tussen ‘ zeggen’ en werkelijk ‘ doen’
    Zoals Bos en Dijselbloem altijd beweerden wederom wordt dez tak niet aangepakt, want er lopen er heel wat van dit kalliber!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.