Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bouwlasten nog niet in AWBZ-tarieven

Zorgaanbieders in de AWBZ krijgen in 2009 nog een aparte vergoeding voor de kosten van hun gebouwen. Staatssecretaris Bussemaker stelt verwerking van de kapitaallasten in de tarieven uit.

Staatssecretaris Bussemaker kondigde vorig jaar aan dat de kapitaallasten per 1 januari 2009 deel zouden gaan uitmaken van de tarieven in de AWBZ. Nu krijgen zorgaanbieders nog een aparte kapitaallastenvergoeding per plaats, en dat blijft het komende jaar dus zo. Bussemaker stelt de zogenoemde integrale tarieven uit omdat de invoering van zorgzwaartebekostiging op zichzelf al een grote verandering is. Ze krijgt “signalen uit de sector dat er te veel tegelijkertijd verandert” en wil voorkomen dat zorgorganisaties te maken krijgen met een opeenstapeling van financiële tegenvallers. Hoe het nu verder gaat met de kapitaallasten zal Bussemaker in juni bekendmaken: hoe de integrale tarieven in elkaar komen te zitten en wat de stappen zijn naar dit “beoogde eindperspectief”. Het plan hoort bij de kabinetsvisie op de langdurige zorg, die in juni verschijnt. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Klink wil geen ‘weglek’ in kapitaallastenregime

Klink stelt integrale tarieven uit tot 2009

het dossier over bouw in de zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.