Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

BovenIJ publiceert sterftecijfer

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord heeft over de periode 2009-2011 een sterftecijfer van 88 behaald. Dat is onder het landelijk gemiddelde.
BovenIJ publiceert sterftecijfer

Onlangs heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek de gestandaardiseerde sterftecijfers bekend gemaakt over de periode 2009-2011. Bij het vaststellen van sterftecijfers wordt de volgende systematiek gebruikt. Het verwachte aantal sterfgevallen wordt op 100 gesteld. Daarbij wordt er rekening gehouden met het type patiënten dat in het ziekenhuis komt. Scoor je als ziekenhuis 100, dan zijn de sterfgevallen volgens verwachting. Scoor je minder dan 100, dan houdt dit in dat er relatief minder sterfgevallen plaatsvinden. Een score boven de 100 betekent dat er relatief meer sterfgevallen plaatsvinden. Het BovenIJ ziekenhuis heeft het in de jaren 2009-2011 beter gedaan, met een score van 88, dan het landelijk gemiddelde. Dit geldt zowel voor het totaal van de patiënten als ook voor specifieke patiëntengroepen, waaronder patiënten van 85 jaar en ouder en acute opnamen.

BovenIJ: openheid over sterftecijfers

Het BovenIJ ziekenhuis is blij met de resultaten en zal in de toekomst openheid van zaken geven over het sterftecijfer. Ben Doekhie, voorzitter Medisch Stafbestuur: ‘Als medisch specialisten zijn wij altijd bezig de zorg voor de aan ons toevertrouwde patiënten te verbeteren, ook in de meest kwetsbare situatie in iemands leven. Wij zijn er trots op dat de cijfers van het BovenIJ ziekenhuis laten zien dat we de zorg, samen met onze huisartsen in Amsterdam-Noord, ook voor de acute patiënt goed voor elkaar hebben.’ (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

BovenIJ uit rode cijfers

Bestuurder BovenIJ vertrekt

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.