Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brandbrief Per Saldo naar Tweede Kamer

Met een brandbrief wil Per Saldo de Tweede Kamer bewegen om de bevriezing van het persoonsgebonden budget (pgb) ongedaan te maken. In de brief van de belangenorganisatie voor mensen met een pgb staan vierhonderd schrijnende gevallen van mensen die getroffen zijn door de pgb-stop.
Brandbrief Per Saldo naar Tweede Kamer

Uit een meldactie van Per Saldo blijkt dat voor mensen die op de wachtlijst voor een pgb terechtkomen, vaak geen passende zorg in natura als alternatief te krijgen is. Per Saldo vindt dat de wachtlijst voor pgb’s daarom per direct moet worden opgeheven. De belangenorganisatie stuurde daarom de Tweede Kamerleden een brandbrief met vierhonderd schrijenende gevallen.

Wachtlijst

Zo is er een autistische jongen die het komende half jaar niet naar school kan omdat hij geen pgb krijgt. De jongen kan niet terecht op een school voor zeer moeilijk lerende kinderen, omdat hij niet zelfstandig een taak kan uitvoeren. Hij moet klaargestoomd worden bij privé-instantie de Blauwe Zon. Deze opvang kan alleen via een pgb betaald worden, maar door de wachtlijst komt hij er dit jaar niet meer voor in aanmerking. Hij zit gewoon thuis terwijl alles geregeld is.

Tijdstippen

Per Saldo zegt ook signalen te ontvangen dat de zorg in theorie wel kan worden geleverd door een instelling, maar dat ook daar een wachtlijst is. En de belangenvereniging ontvangt veel verhalen van mensen dat ze wel de zogenoemde zorg in natura kunnen krijgen, maar dat ze moeten accepteren dat ze geen inbreng hebben op welke tijdstippen en door wie ze verzorgd gaan worden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Pgb-meldactie Per Saldo loopt storm

Zorgkantoren aan zet bij pgb-stop

Uitzonderingen voor pgb-stop zijn bekend

Lvg-jongeren op straat vanwege bevriezing pgb

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.