Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brandwondencentrum behaalt Europees keurmerk

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het brandwondencentrum in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk heeft een certificaat gekregen van de Europese Brandwonden Associatie.
beverwijk.jpg
Foto: Rode Kruis Ziekenhuis

Het brandwondencentrum in Beverwijk ontving in december 2016 een delegatie van de Europese Brandwonden Associatie (EBA). De EBA-delegatie liet zich voorlichten over het wetenschappelijk onderzoek, woonde een multidisciplinair overleg en kreeg een rondleiding. Daarnaast let de EBA op de onderlinge samenwerking, het opleidingsniveau, de faciliteiten voor en rond patiënten, de organisatiestructuur, bouwkundige voorzieningen en de kwaliteit van behandelingen.

Brandwondencentrum Beverwijk
De jury was lovend over de samenwerking. ‘De jarenlange samenwerking tussen het onderzoeksteam en het chirurgisch team is uniek voor een Europees brandwondencentrum’, aldus het jury-rapport. In het chirurgisch team werken brandwondenchirurgen, plastische chirurgen en kinderchirurgen samen. De samenwerking leverde tal van publicaties op, onder meer over de Beverwijkse littekenschaal. Het brandwondencentrum gaat die samen met partijen in Amerika, China, Australië en groot-Brittannië verder ontwikkelen en testen.

Zorg van de Zaak
Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot algemeen ziekenhuis met een topklinische voorziening voor brandwonden, dat internationaal bekendheid geniet. Het ziekenhuis in Beverwijk verkeerde enkele jaren geleden in financiële problemen, waarna een overname door arbodienstverlener Zorg van de Zaak redding bracht. Directeur Jaap van den Heuvel van het ziekenhuis had een jaar geleden een interview met Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.