Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bravis: ‘fusie leidt tot positief resultaat 2016’

Twee jaar na de fusie tussen de ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Roosendaal zijn de financiële resultaten sterk verbeterd van Bravis. Het resultaat over 2016 is 4,5 miljoen euro op een totale zorgomzet van 297 miljoen euro.
bravis4oo.jpg

Het resultaat van 4,5 miljoen euro is voor het ziekenhuis een beter resultaat dan in de begroting was voorzien. Bestuursvoorzitter Hans Ensing schrijft in een persverklaring: ‘In tegenstelling tot andere geluiden, bewijst het Bravis ziekenhuis dat een fusie tussen ziekenhuizen wel tot positieve resultaten kan leiden.’

Ontwikkelingen
De fusie heeft al geleid tot het Moeder & Kindcentrum, Oncologiecentrum en renovatie van ziekenhuislocatie Roosendaal. ‘Dankzij de gezonde, financiële basis kan het Bravis ziekenhuis blijven investeren in noodzakelijke en gewenste faciliteiten en medische apparatuur’, aldus Ensing.

Uitdagingen
Het ziekenhuis staat in de komende periode nog voor vele uitdagingen. Nieuwe landelijke richtlijnen, een scherper inkoopbeleid van zorgverzekeraars en medische ontwikkelingen zorgen voor voortdurende bijsturing. Wat vandaag nog een goede ordening van het zorgaanbod is, kan morgen onder druk komen te staan. Hans Ensing: ‘Ambities van medische vakgroepen zullen vaker leiden tot concentratie van bepaalde zorg op één locatie. Deze tendens kan op gespannen voet komen te staan met de eerdere uitgangspunten: evenwicht tussen de beide hoofdlocaties en zorg dichtbij de woning van de patiënt. Het is aan het Bravis ziekenhuis om steeds een transparante afweging te maken in het belang van betere zorg voor de patiënt.’ Bekijk hier het jaarverslag van Bravis

Dossier concentratie en netwerken
Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.